Tuinontwerp

Kennismaking

  • We maken kennis met elkaar, en lopen een rondje door uw tuin.
  • U geeft aan wat uw wensen en dromen zijn.
  • Wat mag weg, en wat absoluut niet.
  • Hoe leeft u in de tuin, en wat is daar voor nodig.

Wij gaan na deze wandeling bekijken door middel van afbeeldingen hoe uw tuin er ongeveer uit kan komen te zien.

img084IMG_0521IMG_0520

 

 

Van tekening naar tuin.

Inventarisatie

De tuin wordt in kaart gebracht. De maten worden vastgelegd. Alles wat er in de tuin staat zetten we op een lijst en geven daarbij aan wat hergebruikt kan worden. Want hergebruik is de eerste winst.

 

Schetstekening.

Aan de hand van het gesprek, en de inventarisatie ga ik aan de slag met de schetstekeningen. Op basis van uw wensen maak ik een aantal schetsen met mijn ideëen grof uitgewerkt. Met deze schetstekeningen

probeer ik uw wensen en mijn kennis samen te voegen tot een geschikte tuin voor u. Deze kom ik bespreken, en als er een keus is gemaakt, maak ik hier een definitief ontwerp van.

Ontwerp

Met alle verzamelde gegevens maak ik het definitieve ontwerp, waarmee eventueel ook een hovenier/stratenmaker mee uit de voeten kan.

Bij het ontwerp komt een beplantingsplan en plantenlijst. Alles wat in uw nieuwe tuin komt te staan, staat keurig opgesomd. Daarbij wordt ‘bestaand’ (hergebruik) en ‘nieuw’ duidelijk aangegeven. Dit beplantingsplan en het ontwerp vormen de basis voor een offerte voor de uitvoering door een hoveniersbedrijf.

Als u zelf de tuin aan gaat leggen, maak ik ook een plan van aanpak voor u.

Ook komt hier een onderhoudskalender bij, zodat u uw tuin op de juiste tijd kunt snoeien, bemesten en onderhouden.

 

De aanleg

Ik heb mijn werk gedaan. De aanleg kan beginnen. Als u wilt dat ik ook dan betrokken blijf, maken we daar duidelijke afspraken over.