Open tuin

Open tuin “de Krosenbrink” Zondag 4 september 2016.
Onze tuin is 3500m2 groot met veel verrassingen, zoals een natuurlijke vijver, een koi karper vijver, veel zitjes, doorkijkjes en leuke hoekjes.
De borders hebben een eigen karakter, zoals een vrij strakke border, een kleine grassen border , een juni border en veel weelderige borders.
In de tuin wordt volop geëxperimenteerd met beplanting vooral om nieuwigheden uit te proberen. Daarom zijn er veel verrassende combinaties die spontaan ontstaan of die echt zo bedacht zijn.
Ook met kleur wordt in de weelderige borders geëxperimenteerd vooral met kleuren waar veel tuinliefhebbers zich niet aan wagen.
Een gedeelte van de tuin is dit jaar helemaal leeggehaald, omdat er erg ongewenste kruiden stonden. Het is de bedoeling om hier volgend jaar een groten vasten planten border te gaan maken .
Het is beslist geen gestofzuigde tuin , maar een tuin waar in geleefd mag worden wordt. Ik ben ook beslist geen slaaf van mijn tuin.
Deze dag zijn er volop planten te koop gestekt uit eigen tuin.

Entree: vrije gift.
Verkoop van vaste planten.
Koffie en thee verkrijgbaar.
Honden niet toegestaan.
De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoel, rolator, kinderwagen enz.
Betreden van de tuin geschied op eigen risico

1101010097

 

 

 

 

 

 

“D’n Uuthook”, Ruurlo
“D’n Uuthook” ligt in het buitengebied van Ruurlo aan de Morsdijk.
De tuin is 4000 m² groot en bestaat uit grasvelden die door kleurrijke borders worden omringd. Er zijn 2 folievijvers en een natuurvijver aangelegd. Door de hele tuin zijn zitjes aanwezig waar u van de tuin kunt genieten.
d’n Uuthook, Benny en Diny Schepers, Morsdijk 9, 7261 RX Ruurlo www.dnuuthook.nl
Entree: €3,50 p.p. inclusief koffie of thee.

Fam. Bannink, Barchem
De 600 m² grote tuin is een cottage-achtige sfeer-volle tuin met verrassende planten combinaties .
De tuin is nog maar 6 jaar oud.
Veel leuke decoratieve hoekjes met alledaagse en bijzondere één-jarigen.
Fam. Bannink Lochemseweg 6, 7244 AB Barchem Entree: vrije gift . Koffie en thee verkrijgbaar.

“De Valk” Ruurlo
Het is een romantische, landschappelijke tuin van 5000 m² met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van de eigenaresse. De borders bestaan uit heel veel vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan: rood, geel en oranje doen flink mee. Het is een tuin waar je heerlijk doorheen kunt dwalen en telkens weer nieuwe dingen ziet. Door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia’s is de tuin tot ver in september nog prachtig. In het kasje staat een verzameling Pelargoniums. U bent welkom onder de “berg”, waar u heerlijk kunt zitten en van de tuin genieten.
Tuin “De Valk” Buitenvelderweg 2, 7261 VK Ruurlo.
Entree; €2,50 incl. koffie/thee. Verkoop van planten op zondag.

“Hof te Ruurlo”, Ruurlo
De tuin is 1100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend.
Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage achtige tuin waaronder 440 verschillende soorten Hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, o.a. de Hosta’s, staan in potten (ongeveer 600 !) zodat er leuk mee geschoven kan worden . Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken
“Hof te Ruurlo” Naast de molen Agneta. Borculoseweg 40 7261 BK Ruurlo www.hofteruurlo.nl Entree: gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc.
Honden niet toegestaan.

Alle tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur