Open tuin zaterdag 21 en zondag 22 april 2018.

 Voorjaars open tuin “de Krosenbrink” zaterdag 21 en zondag 22 april 2018
Onze tuin is 3500m2 groot met veel verrassingen, zoals een natuurlijke vijver, een koi karper vijver, veel zitjes, doorkijkjes en leuke hoekjes.
De borders hebben een eigen karakter, zoals een vrij strakke border, een kleine grassen border , een juni border en veel weelderige borders.
In de tuin wordt volop geëxperimenteerd met beplanting vooral om nieuwigheden uit te proberen. Daarom zijn er veel verrassende combinaties die spontaan ontstaan of die echt zo bedacht zijn.
Ook met kleur wordt in de weelderige borders geëxperimenteerd vooral met kleuren waar veel tuinliefhebbers zich niet aan wagen.

In de tuin is in 2016 een kleurencirkel aangelegd. Deze cirkel bevat meer dan 160 verschillende planten in de kleuren rood, geel, oranje, groen, blauw en paars. Deze cirkel speelt een zeer belangrijke rol bij de workshop vaste planten.

In het voorjaar van 2018 is een gedeelte van de tuin omgetoverd tot een kleurrijke voorjaars tuin. In de herfst van 2017 zijn hiervoor ruim 5000 bloembollen de grond in gegaan.  Ongeveer eind april staat de imposante perenboom te pronken met pruik met witte bloesem. Rond die tijd bloeit ook de “ontsnapte” blauwe regen die een groot gedeelte van het dak in beslag neemt.

De borders met bloembollen zijn veelal eigen bedachte combinaties met tulpen, narcissen, hyacinten en andere wat minder bekende bloembollen. Het zal weer een spetterde kleur sensatie worden.

Het is beslist geen gestofzuigde tuin, maar een tuin waar in geleefd mag worden wordt. Ik ben ook beslist geen slaaf van mijn tuin.
Deze dagen zijn er volop planten te koop, gestekt uit eigen tuin.

Entree: vrije gift.
Verkoop van vaste planten.
Koffie en thee verkrijgbaar.
Honden niet toegestaan.De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoel, rolator, kinderwagen enz.Betreden van de tuin geschied op eigen risico

DSC_1964klDSC_1995klDSC_1268klDSC_2177kl

 

 

 

 

 

 

 

 

“Hof te Ruurlo”, Ruurlo  Is dan ook geopend.
De tuin is 1100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend.
Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage achtige tuin waaronder 440 verschillende soorten Hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, o.a. de Hosta’s, staan in potten (ongeveer 600 !) zodat er leuk mee geschoven kan worden . Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken
“Hof te Ruurlo” Naast de molen Agneta. Borculoseweg 40 7261 BK Ruurlo www.hofteruurlo.nl

Entree:vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc.

Honden niet toegestaan.

tuin geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag 21 en zondag 22 april.

100_2829wsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuin van fam. Bannink is dan ook geopend.

De tuin is 600m² groot maar is zo ingedeeld dat er veel te zien is. Eind april staan er heel veel tulpen in bloei die als een slinger door de tuin lopen. Het is een knusse tuin.

Lochemseweg 6 7244 AB Barchem.

Entree: vrije gift.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc.
Honden niet toegestaan.

De tuin is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018

DSC_8056a