Tuin “de Krosenbrink”

Open tuinen en bezichtigingen voor groepen

imgp5525w

In 1998 is er een begin gemaakt met deze tuin en elk jaar werd er weer de tuin een stukje grote .Nu is het ruim 3500 m2 groot. Er is veel te zien o.a. een natuurlijk vijver met grote groepen planten er om heen, wat heel natuurlijk aan doet.
Koikarpers zwemmen weer in een andere vijver die heel strak is maar die een hele weelderige groene beplanting heeft. Het doet een beetje oosters aan.


Midden op het het terrein staat een imposante perenboom die in 1930 als kiemplantje is begonnen. De boom heeft een diameter van 10 meter, een reuzen parasol waar het in de zomer goed toefen is.
De verschillende borders op kleur en thema zijn weelderig en meest cottage achtig. Veel nieuwe planten worden hier uitgeprobeerd , want op onze zandgrond doet lang niet alles het goed. Als de planten de proef goed doorstaan dan kunnen ze gebruikt worden voor beplantingsplannen voor ontwerpen die ik maak. Daardoor is onze tuin meer een veredelde proeftuin dan een showtuin.


Doordat ik vind dat een tuin het hele jaar mooi moet zijn werk ik met structuurplanten en lijnen die in de winter ook mooi zijn .
We onderhouden de tuin met 3 generaties . Het is beslist geen strak geregistreerde gestofzuigde tuin maar een tuin waar het goed toeven is voor mens en dier die op de “krosenbrink leven.

In de tuin is in 2016 een kleurencirkel aangelegd. Deze cirkel bevat meer dan 160 verschillende planten in de kleuren rood, geel, oranje, groen, blauw en paars. Deze cirkel speelt een zeer belangrijke rol bij de workshop vaste planten.

In het voorjaar van 2018 is een gedeelte van de tuin omgetoverd tot een kleurrijke voorjaars tuin. In de herfst van 2017 zijn hiervoor ruim 4500 bloembollen de grond in gegaan.  Ongeveer eind april staat de imposante perenboom te pronken met pruik met bloesem. Rond die tijd bloeit ook de “ontsnapte” blauwe regen die een groot gedeelte van het dak in beslag neemt. De data voor de voorjaars opentuin staat vast op 21 en 22 april 2018

Ook is de tuin voor groepen te bezichtigen evt in combinatie met andere tuinen in de buurt. De kosten hiervoor zijn: vanaf €3.00 p.p. incl koffie/thee met wat lekkers en een rondleiding